Om oss


Vill du sponsra oss eller har något tips om någon vi kan intervjua? Tveka inte att höra av dig genom att maila miljopodden@gmail.com eller kontakta oss genom våra sociala medier.

Välkommna till Miljöpodden med Ahmed Al-Qassam, fil.kand i miljövetenskap och Fanny Jönsson, fil.kand i journalistik. I vår podcast diskuterar vi olika miljövetenskapliga teman, såsom klimatförändringarna, förnyelsebar energi, miljöpsykologi, -filosofi, -politik m.m, tillsammans med olika experter och yrkesutövare som vi träffar.

Hösten 2015, valde Ahmed tillsammans med de tidigare poddarna, Sandra och Hanna, att som sistaårsstudenter på Miljövetarprogrammet på Malmö Högskola starta denna podcast istället för att ha en arbetsplatsbelagd praktik. Deras arbete med Miljöpodden har bl.a bidragit till att stärka Miljövetarprogrammets anseende externt, vilket tilldelade dem ett personligt stipendium var, ur Malmö Högskolas Institution för Urbana Studiers stipendiekassa 2016. Miljöpodden har även mottagit Malmö Stads Miljöpris 2016, för sitt arbetet för en hållbar stad.

Artiklar om Miljöpodden:
Skånes Fria – Miljösnack med framtidstro
Malmö Stads priser inom miljö och hållbarhet

Ahmed Al-Qassam:

Tidigare engagemang: Ordförande för PUSH Sverige 2016 -2018, fil.kand i miljövetenskap samt initiativtagare till Miljöpodden.
Gör på dagarna: Arbetar som Pr-konsult för Westander PR-byrå.
På helgen: Dansar hela natten lång eller får andra att dansa hela natten lång.

Fanny Jönsson:

Tidigare engagemang: Poetry Slam Jönköping och WWF Sweden Youth
Gör på dagarna: Äter krämiga pastarätter och jobbar som kommunikatör på Greenpeace.
På helgen: Ber jag mina vänner klia mig på ryggen medan jag dricker rödvin
Varför driver jag Miljöpodden?
För mig har miljön alltid varit en rättvisefråga, som är kopplad till människors  förutsättningar. Redan som åttaåring kunde jag inte förstå hur folk kunde slänga sopor på marken eller förstöra miljön med flit. Men det var inte förrän jag var 19 år som jag började engagera mig i miljörörelsen på riktigt. Och sen dess har det bara flutit på.
Det jag brinner mest för, som miljöaktivist, är att få personer att FÖRSTÅ vad klimat-och miljöfrågor handlar om. Jag vill få något så abstrakt som växthuseffekten att bli så konkret att en kan snacka om det vid middagsbordet med familj och vänner. Jag tror miljöpodden är det perfekta mediet för det.

Ett fortgående stort tack till vår ljudtekniker Jonathan Jörnfalk.